BRATISLAVA. HOLÍČ. Na výstavisku v bratislavskej Inchebe sa v dňoch 30. 1. až 2. 2. uskutočnil už 20. ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR.
Záhorský región sa predstavil v rámci stánku Združenia miest a obcí Záhorie. Spolu so Skalicou, Senicou, Malackami, Gbelmi a Šaštínom malo svoje miesto v spoločnej expozícii aj mesto Holíč.
Projekt tabačiarne je opäť aktuálny
Návšteva tohto stánku bola pre záujemcov príležitosťou vybrať si možno aj Holíč ako miesto ich budúcej dovolenky či krátkej návštevy spojenej s prehliadkou kultúrnych pamiatok. Podujatia i pamätihodnosti, ktoré sa tu oplatí navštíviť, ponúkli nové propagačné materiály.
Rozvoj cestovného ruchu patrí dlhodobo k oblastiam zvýšeného záujmu holíčskej samosprávy. V tomto smere očakáva mesto už v najbližšom období realizáciu jedného zo zámerov, týkajúcich sa obnovy národnej kultúrnej pamiatky - zámku v Holíči.
„Pred Vianocami vyšla výzva, týkajúca sa revitalizácie a rekonštrukcií národných kultúrnych pamiatok. Projekt, s ktorým sme už pred časom boli úspešní, ale kvôli verejnému obstarávaniu sa nezrealizoval, ideme znovu podať. Verím, že budeme úspešní a samozrejme že aj po schválení novely zákona o verejnom obstarávaní sa nám podarí začať rekonštrukciu objektu bývalej tabačiarne na kongresové centrum v areáli zámku,“ uviedol primátor Zdenko Čambal.
Pochúťka zo slivkového lekváru a škvariek
Návštevníkom a záujemcom ponúkol stánok mesta Holíč ako súčasť svojej prezentácie aj gastronomickú špecialitu – bzdúšky. Slané pečivo, ktorého základ tvoria škvarky a slivkový lekvár výborne dopĺňali ako ďalší holíčsky produkt značkové vína od známeho miestneho výrobcu.
Reprezentovať Holíč prišli tohto roku aj študenti SOŠ, hotelovej akadémie a dopravnej priemyslovky. Svoje zručnosti a kulinárske umenie predviedli na 2. ročníku METRO kuchárskeho päťboja. V konkurencii ďalších štyroch stredoškolských kolektívov z celého Slovenska obsadili pekné 3. miesto.
Trojica súťažiacich študentov holíčskej SOŠ-ky bola naviac poctená záujmom renomovaných slovenských kuchárov, v ktorých reštaurácii budú vykonávať odbornú prax.
V holíčskej sekcii ponúkali chutné bzdúšky.
Návštevníkov oslovili aj nové propagačné materiály Holíča.
Autor: lak